• Blogs
 • Secretaris ADBE
 • Adviescommissie heeft haar werkwijze in de vorm van een toetsingsprotocol gepubliceerd

Adviescommissie heeft haar werkwijze in de vorm van een toetsingsprotocol gepubliceerd

  Secretaris ADBE
  • Iedereen (publiek zichtbaar)
  Door Secretaris ADBE 249 dagen geleden

  Vandaag heeft de Adviescommissie Duurzaamheid Biomassa voor Energietoepassingen haar werkwijze, in de vorm van een toetsingsprotocol, gepubliceerd.

  De commissie is onafhankelijk en adviseert de minister van Economische Zaken op zijn verzoek over de mate waarin certificatieschema's voor duurzame biomassa aan de Nederlandse duurzaamheidscriteria voor vaste biomassa voldoen. Het vaststellen en beheren van dit protocol is een van de taken die de commissie vanuit het recent gepubliceerde Instellingsbesluit heeft meegekregen.

  Dit toetsingsprotocol maakt voor eigenaren van certificatieschema's en voor andere stakeholders duidelijk hoe de commissie te werk gaat. Een aantal eigenaren van certificatieschema’s bereidt op dit moment een aanvraag tot goedkeuring voor.

  Het toetsingsprotocol is een Nederlandstalig document. Een Engelstalige samenvatting van de toetsingsprocedure wordt gegeven op de website van de commissie.

  Het toetsingsprotocol wordt door de commissie beheerd en kan door haar worden bijgesteld, bijvoorbeeld als gevolg van ervaringen met de eerste toetsingen die de commissie naar verwachting in de loop van 2017 zal uitvoeren.